Φτιάξε μια εντυπωσιακή DIY τσάντα από βιβλίο και ύφασμα!

Αν αγαπάς τα βιβλία και έχεις κάποια εξώφυλλα που ξεχωρίζεις, δεν έχεις παρά να φτιάξεις μια εντυπωσιακή DIY τσάντα από βιβλίο και ύφασμα που σίγουρα θα καταπλήξει τους πάντες.

Τα σχέδια είναι ανεξάντλητα, καθώς και η φαντασία, μπορείς να επιλέξεις να βάλεις χερούλια κοκάλινα, υφασμάτινα, ή να κάνεις μια clatch τσάντα, ανάλογα τις προσωπικές σου προτιμήσεις και ανάγκες.

Αρχικά παίρνουμε ένα κοπίδι και κόβουμε προσεκτικά το εξώφυλλο του βιβλίου που θα χρησιμοποιήσουμε. Έπειτα επιλέγω το άνοιγμα που θέλω και σημειώνω τις διαστάσεις του σε ένα χαρτί.

Παίρνω το χαρτί που μετρήσαμε το άνοιγμα που θα έχει η τσάντα μας και κόβω το επιθυμητό ύφασμα που θα είναι η φόδρα μας. Θα χρειαστώ δύο κομμάτια από φόδρα σε αυτό το μέγεθος. Έπειτα κολλάω με θερμοκόλλα τα χερούλια που επιθυμώ στο επάνω μέρος του βιβλίου, από τη μέσα μεριά.

Κολλάω το ύφασμα μου στο κάτω μέρος και στα πλάγια του βιβλίου με το πιστολάκι θερμής κόλλας. Το κάνω προσεκτικά ώστε να κολλήσει με σωστό και σίγουρο τρόπο η φόδρα μας.

Βάζω τέλος ένα κομμάτι ύφασμα στο κάτω μέρος του βιβλίου για ανθεκτικότητα και πιο όμορφο αποτέλεσμα. Η τσάντα μας είναι έτοιμη. Μερικά παραδείγματα θα δεις παρακάτω.