Ποιες είναι οι διαφορετικές πέτρες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε ένα κόσμημα

Τα κοσμήματα γάμου είναι μια από τις πιο αγαπημένες πλευρές του μυστηρίου. Παραδοσιακά, κάθε νύφη αναζητά ένα κόσμημα χειροποίητο, μοναδικό, που να έχει κάτι από την προσωπικότητά της. Μια μικρή ανασκόπηση στα διαθέσιμα υλικά θα σε προσανατολίσει.nΣε όλες τις περιόδους της ιστορίας οι πολύτιμοι λίθοι ήταν τα βασικά υλικά για κοσμήματα. Σήμερα ακόμα περισσότερες τέτοιες πέτρες έχουν ανακαλυφθεί και έτσι η επιλογή τους ώστε να γίνουν τα πολυπόθητα κοσμήματα γάμου είναι ακόμα πιο δύσκολη. nΣας αναλύουμε τις γενικές κατηγορίες υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κοσμήματα έτσι ώστε να μπορέσετε να τα αναζητήσετε ευκολότερα.n

ΣκληρότηταnnΤα διάφορα πετράδια, πολύτιμα ή ημιπολύτιμα ξεκινούν την πορεία τους προς το δάκτυλό σας, ως πετρώματα. Τα πετρώματα αυτά μετρούνται για διάφορες ιδιότητες, αλλά η πιο σημαντική είναι η σκληρότητα. nnΒλέπετε όσο πιο σκληρά είναι, τόσο πιο πολύ θα διαρκέσουν στο χρόνο και τόσο δυσκολότερα θα είναι στην επεξεργασία τους. Μερικά από τα σκληρότερα είναι τα διαμάντια, τα ζαφείρια, τα τοπάζια και τα σμαράγδια.

ΧρώμαnnΌταν οι πολύτιμοι λίθοι είναι αρκετά επεξεργασμένοι και σχεδόν έτοιμοι να κοπούν σε κοσμήματα, αποκτούν ένα συγκεκριμένο χρώμα όταν πέσει φώς πάνω τους. Ανάλογα με την προτίμησή σας και το βάθος της τσέπης σας θα βρείτε σίγουρα κάποιο που να σας ταιριάζει.nnnΠολύτιμες πέτρες του ζωδίου σαςnnΟι πολύτιμοι λίθοι είναι συνδεδεμένοι με τα ζώδια εδώ και πολλά χρόνια. Σε πολλές θρησκίες και φυλές χρησιμοποιούνται για να λύσουν μάγια ή για να γιατρέψουν ασθένειες. Βρείτε λοιπόν και εσείς ποιός πολύτιμος λίθος είναι ο πιο ισχυρός στο ζώδιό σας και κινηθείτε αντίστοιχα.