Τι υλικά θα χρειαστείς για να φτιάξεις δικά σου κοσμήματα

Ενημερώσου για τις επιλογές υλικών πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις τα δικά σου κοσμήματα.

Για την κατασκευή κοσμημάτων μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάθε είδους υλικό ακόμη και κομμάτια από αντικείμενα. Αν ωστόσο ξεκινάς τώρα τις κατασκευές των κοσμημάτων σου θα πρέπει να αναζητήσεις υλικά για κοσμήματα εύπλαστα και εύκολα στη χρήση για να μπορέσεις να προπονηθείς.

Σύρμα/Δέρμα/Κορδόνι/Πετονιά
Αυτά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κολιέ, βραχιολιών ακόμη και για σκουλαρίκια. Υπάρχουν σε πολλά μεγέθη και μάλιστα έχεις την επιλογή στα περισσότερα καταστήματα να κόψεις όσο θέλεις. Τα συρμάτινα κοσμήματα και η πετονιά είναι καλύτερα αν πρόκειται να δουλέψεις με χάντρες κοσμημάτων καθώς είναι λεπτά και περνούν με ευκολία από μέσα τους. Με το δέρμα και το κορδόνι μπορείς να πλέξεις περίτεχνα σχέδια και να περάσεις μεγαλύτερες πέτρες ή χάντρες με μεγάλο άνοιγμα.

Χάντρες/Πέτρες
Μπορείς να βρεις χάντρες σε όλα τα μεγέθη και από πολλά υλικά, ξύλινες, πλαστικές, από γυαλί, κοκάλινες. Ανάλογα με το υλικό, το μέγεθος τους και τις λεπτομέρειες τους (σκαλιστές, χειροποίητες) η τιμή τους ανεβαίνει. Με αυτές μπορείς να φτιάξεις τα πάντα και είναι μια καλή και οικονομική πρώτη ύλη για το ξεκίνημα σου. Οι πέτρες θέλουν λίγη περισσότερη προσοχή καθώς πρέπει να λάβεις υπόψιν το βάρος τους πριν τις χρησιμοποιήσεις καθώς αυτό θα σε δυσκολέψει στο δέσιμο του κοσμήματος. Υπάρχουν ωστόσο σε πολλά σχέδια και χρώματα μα οι τιμές τους είναι λίγο πιο αυξημένες.

Κουμπώματα/Κλιπ/Παραμάνες/Κρίκοι και λοιπά
Αυτά είναι τα εξαρτήματα κοσμημάτων που θα χρησιμοποιήσεις για το δέσιμο των δημιουργιών σου και υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και υλικά. Θα τα βρεις όλα στα καταστήματα που πωλούν υλικά κοσμημάτων χωρίς περιορισμούς. Εφόσον ξεκινάς όμως για πρώτη φορά, διάλεξε τα πιο οικονομικά εξαρτήματα. Τα ακριβότερα όπως χρυσά και ασημένια μπορεί να σε βάλουν σε πειρασμό κυρίως για την κατασκευή σκουλαρικιών (αφού το μέταλλο θα περάσει μέσα από το δέρμα) αλλά είναι αρκετά ακριβότερα από τα απλά και σπάνε εύκολα οπότε θα ήταν σπατάλη.